Monday, February 26, 2018

Afrikas stjärna - Den försvunna Diamanten

Afrikas stjärna inköpt i Finland 1989 av min syster. Gamla spelmarker och uppdaterade.

Är det här ett spel som du känner igen och gillar att spela?

För länge sen gjorde jag och mina syskon en egen variant av spelet Afrikas stjärna (Den försvunna Diamanten), och vi valde att kalla det Australiens Bumerang. För ett tag sen bestämde jag mig för att det behövdes en uppfräschning, för att min brors barn var nu i skolåldern och började spela spel. Sagt och gjort, spelet fick ett nytt namn - Boomerang - jag designade nya sedlar med gratis-programmet Paint.net och ritade om alla spelmarker samt spelplanen för hand. Dessutom fick gamla spelpjäser från brädspel nya färger med nagellack.

Uppiffade spelpjäser, nya sedlar och handritade spelmarker till Boomerang.

I samma veva tog jag tag i spelmarkerna till Afrikas stjärna, som den gamla Finska versionen heter. Det är ju så tråkigt när man vet vilken som är diamanten på grund av alla märken. Inte så spännande att spela.

Australiens bumerang

Sökte lite på nätet och på en blogg som heter Spelpappan hittade jag alternativa spelregler och i kommentarerna hade någon som heter Johan en länk där man kunde ladda ner alla spelmarker. Skrev ut och klistrade på ett kraftigare papper. Letade fram mina Paper Punches och till min glädje hade jag en som var nästan exakt rätt storlek, hehe. Hade varit ett pillgöra att sitta och klippa ur alla cirklar, inte det lättaste. Men nu blev det hur snyggt som helst!

BoomerangVi gillar att spela båda spelen. Om vi bra är några stycken brukar vi välja Afrikas stjärna, men om vi är fler tar vi Boomerang. Med Appen Star of Afrika får spelet extra spänning. Vi har även använt appen till Boomerang då spelen är väldigt lika.Vad är ditt/dina barns favorit spel?


Not Sponsored!

__ __ __

And that's a "Piece of Pie"


No comments:

Post a Comment

Share your thoughts!

LinkWithIn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...